Alsnog een 10e poederalert??

wepowderlogo

Versesneeuw.nl 3 januari 22.00 uur:  Alsnog een 10e poederalert??

Wees alert voor een 10e poederalert voor de volgende regio’s:

  • 7. Italiaanse Piemonte en Aosta (p. 194-206)
  • 8. Noordelijke Piemonte, Tessin, Lombardije en Engadin

Het kan raar lopen, maar toch lijkt er een 10e poederalert uitgeperst te worden de komende week. In de loop van maandag ontstaat er een zogenaamd genua-laag (zie p. 60), waardoor het in de nacht van maandag op dinsdag begint te sneeuwen aan de zuidkant van de Alpen en waarschijnlijk een paar dagen aanhoudt.

Zondagavond 4 januari volgt er geen update. Ik ben dan op de eerste onofficiele borrel voor poederrijdend Benelux. Ben je in de buurt…Je bent van harte welkom. Vanaf 20.00 uur heffen we het glas in Cafe Flater in Utrecht. De exacte locatie vind je hier. Het idee kwam zomaar op. Deze eerste houden we low-profile. Niks fancy, op je eigen kosten, maar wel de eerste in een reeks nu al legendarische poeder en borrels. Waarvan we de laatste dit seizoen in de Alpen gaan organiseren om een poederrijke winter af te sluiten.

Nu toasten op het nieuwe jaar, veel praten over poeder, sterke verhalen vertellen, nieuwe poederrijders ontmoeten en……………….. iets met een site… 😉 Morgen al wat sneakpreviews van wat er binnenkort live gaat. Natuurlijk ook de tijd om eens goed stil te staan bij HET boek, zodat je alle ins en outs erover kunt vernemen en je je nog beter je poedertrips kunt gaan plannen.

Korte termijn

Tot en met maandagochtend blijft het zonnig en droog in de Alpen, waarbij met name de nachten erg koud zullen worden. Waarschijnlijk zal dit niet zonder gevolgen zijn. In Steiermark en Salzburg is al veel rijp waargenomen (ik kreeg een mailtje van Arend die lagen rijp van 10-15 cm heeft waargenomen in het Salzburgerland) en deze rijp zal op veel plaatsen in de Alpen gaan ontstaan.  Deze laag is nu nog niet gevaarlijk, maar kan met de toekomstige  verse sneeuw in aantocht wel een gevaar gaan vormen. Vergeet dan ook niet continue je lokale lawinebericht te checken. Iets wat we je vanaf volgende week erg gemakkelijk gaan maken. Want na HET boek komt de lancering van DE site nu ook steeds dichterbij.

Middellange termijn

Gister schreef ik nog; ‘Na het weekend ontstaat er ruimte voor wat verse sneeuw uit het noord(west)en, waarvan dan de regio’s 1 tot en met 4 zouden profiteren. Echt veel zal het niet zijn. Net voldoende om de pistes van een nieuw laagje te voorzien.’  De laatste prognoses gaan uit van een enkel vlokje. Veel zal het dus niet zijn. Aan de zuidkant daarentegen mogelijk wel. Er ontstaat een Genua-laag die tot en met donderdag voor sneeuw lijkt te gaan zorgen.

hirlam84

Wie een Genua-laag kent weet dat er dan altijd heel wat kan vallen. Ik heb in ieder geval ff wat dagen in m’n agend geblokkeerd om indien ze echt rijkelijk gaan vallen snel die kant op te kunnen rijden. Maandag een antwoord op de vraag waar ze precies gaan vallen. Aan de noordkant van de Alpen blijft het al die dagen droog, zonnig en heel koud.

Lange termijn: koud en droog

Daarna lijkt de poederkraan definitief op slot te gaan.Mooi weer om te gaan touren, zoals te zien is op onderstaande foto die Menno Boermans me vandaag mailde. Wil je meer lezen over Menno, klik dan ook eens HIER.

belalp120  

We gaan het zien. Aandachtspunt is de westelijke straalstroom die in de modellen steeds vaker voor de lange termijn wordt gemeld. Mocht dat zo zijn, dan zou de winter een halt worden toegeroepen en gaat er sneeuw uit het westen volgen. We houden het in de gaten. 

Rest mij je een poederrijk 2009 toe te wensen!!!!

 we2009powder

Vers blijven? Abonneer je dan op de feed, het versesneeuw-channel of op de e-mail alerts en je blijft vers..

Ook versesneeuw-fan…?


Een bijdrage leveren mag, is zeker niet verplicht, maar wordt absoluut op prijs gesteld. Geen paypal? Klik dan hier

Nu Jij

About this entry