Jan17th

Versesneeuw vanaf nu te vinden op wepowder.nl

meteo morris Uncategorized Read on

Het is zover. Versesneeuw is vanaf heden volledig geintegreerd in wepowder. Veel blijft er hetzelfde, zo kun je nog steeds gewoon www.versesneeuw.nl of www.versesneeuw.com intypen en kom je vanzelf op het versesneeuwbericht. Ik zie je op wePowder….

Nu Jij
Jan12th

Het 11e poederalert..

meteo morris Uncategorized Read on
Jan11th

we zijn live, het was diep, wat vers en de opmaat naar het 11e poederalert..

meteo morris Uncategorized Read on
Jan7th

Nog heel eventjes

meteo morris Uncategorized Read on

Een raar gevoel.. m’n laatste verse sneeuw berichten zijn al te zien op wePowder. Het is er al wel, maar toch ook weer niet. Althans wel voor mij,  maar nog niet voor jou. Maar ik kan je melden dat op het moment dat ik vanavond en de komende nacht in m’n busje op weg ben naar een lading verse sneeuw jij gespannen naar je mailbox gaat kijken…  Want het moment is daar… Heel veel plezier.. en bedenk je, dit is pas het begin..

Feed the stoke 😉 wePowder!!

En mocht je dat mailtje missen omdat ook jij op weg bent naar de verse puff.. Tot in de poeder!

Nu Jij
Jan7th

Het 10e poederalert.. i’m off

meteo morris Uncategorized Read on

wepowderlogo

Versesneeuw.nl 7 januari 13.00 uur:  het 10e poederalert; de eerste cijfers

Er geldt een 10e poederalert voor de volgende regio’s:

  • 7. Italiaanse Piemonte en Aosta (p. 194-206)
  • 8. Noordelijke Piemonte, Tessin, Lombardije en Engadin (p. 208-225)

Terugblik

De afgelopen 24 uur viel er 10-50 cm sneeuw aan de zuidkant Alpenhoofdkam. De meeste sneeuw viel in de westelijke en zuidelijke Piemonte, waar 30-50 cm vers is gemeld. De noordelijke Piemonte, de Lombardije, Tessin en de Engadin noteerden 10-30 cm vers.

Korte termijn

Inmiddels is er een nieuw front gearriveerd in de Po-vlakte, wat vandaar uit op de zuidflanken van de Alpenhoofdkam stuit. Niet alleen sneeuwt het in de bergen, ook in de po-vlakte is het zo goed als wit. De komende 24 uur intensiveert de neerslag zich nogmaals. De meeste sneeuw gaat dan vallen in de westelijke en zuidelijk Piemonte en de grensgebieden met Frankrijk. Ook de Ecrins gaat weer de nodige hoeveelheid vers noteren. (@Rogier.. jij mazzelaar.. ;-))..

donderdag

Tot en met vrijdagochtend blijft het sneeuwen aan de zuidkant vanaf gebied # 89 in het zuiden, tot en met gebied # 100 in de Italiaanse Lombardije. Van de 2 hotspots die ik gisteravond meldde, gaat er 1 duidelijk met de eer strijken; de westelijke Piemonte inclusief de Franse Queryas (gebieden #86, 90 en 92).

Hier is dan ook net besloten om die richting op te rijden. Weliswaar is het 1 a 2 uurtjes verder rijden, maar 20-40 cm extra vers is altijd lekker. Voor de komende dagen geldt;  het is lekker rijden in de regio’s 6, 7 en 8. Want naast de zuidkant pikken ook de Franse zuidalpen wat mee van de sneeuw. Om helemaal precies te zijn; ook de Ecrins en de Haute Maurienne in Frankrijk profiteren van de sneeuwval (lees de gebieden #65, 66, 78, 81,83 en 85). De opmaat voor lekker poederrijden dit weekend kortom. Maar voor de meeste sneeuw moet je toch wel echt naar de gebieden #86, 90 en 92.

Middellange termijn

Na vrijdag wordt het droog en trekt de koude lucht zich terug. Tot en met de 12e droog en fris, hoewel aankomend weekend de temperaturen al wel weer gaan stijgen in de Alpen. Overigens vriest het dan nog steeds, maar de echte diepvrieskou is dan even teruggedrongen, zodat het weer wat aangenamer wordt. Lekker poederrijden kortom aan de zuidkant van de Alpen. Zon, bluebird en vers.. wat wens je nog meer?

Lange termijn

Aandachtspunt is en blijft de westelijke straalstroom die in de modellen steeds vaker voor de lange termijn wordt gemeld, maar ook regelmatig weer gecancelled. Mocht dat zo zijn, dan zou de winter een halt worden toegeroepen en gaat er sneeuw uit het westen volgen. Iets wat de gebieden in de Franse Isere en Savoie goed kunnen gebruiken. De fohn heeft er hevig huisgehouden, de laatste significante sneeuw dateert van begin december en het is er koud. Poeder is er zo goed als niet meer te vinden. Een sneeuwdansje voor weerregio nummer 5 uit het boek kan dan ook geen kwaad.  We houden het in de gaten.

Vanaf woensdagavond ben ik kortom even op een kleine roadtrip… Ondertussen kunnen jullie genieten van de officiele lancering van de wePowdersite. HOUD je mail in de gaten!!!!! Have fun, want dit is pas het begin!! Ik zal jullie virtuele bewegingen vanuit de sneeuw moeten aanschouwen. Ik kan me geen betere launch voorstellen 😉 Stay stoked! I’m off poederhappen..

Vers blijven? Abonneer je dan op de feed, het versesneeuw-channel of op de e-mail alerts en je blijft vers..

Ook versesneeuw-fan…?


Een bijdrage leveren mag, is zeker niet verplicht, maar wordt absoluut op prijs gesteld. Geen paypal? Klik dan hier

Nu Jij